OGIBiz Website

Main Description
2931289

4G SPA SOLUTIONS– PANAGIOTA MASTORA NIK. 693 0871304

Menu
2930281
Space
2930688
Main Description
2930689

Γιατί χρειάζεσαι συμβουλευτική SPA;

Banner
2930690
Main Description
2930691

Άρθρο - 10.11.21, Γιώτα Μάστορα – Ειδικός Ευεξίας / Spa Manager & Consultant

Main Description
2930692

Η βιομηχανία υγείας και ευεξίας διαρκώς εξελίσσεται. Οι επιχειρήσεις spa που καταφέρνουν να εντοπίσουν τις νέες τάσεις στον Τουρισμό και στην ευεξία, αλλά και να προσαρμοστούν σε αυτές καλύπτοντας ολοένα και περισσότερο τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και ανάπτυξη. Ωστόσο, η έλλειψη χρόνου με τις καθημερινές εργασίες μπορεί να μοιάζει αδύνατο για τα στελέχη και τους ιδιοκτήτες spa να βρουν τον χρόνο για να ασχοληθούν ειδικά και εξειδικευμένα με την ανάπτυξη του spa. Εκεί αρχίζει η πολύτιμη βοήθεια των συμβούλων spa γιατί η τεχνογνωσία τους εξοικονομεί χρόνο και χρήμα πολλές φορές. Οι σύμβουλοι spa βοηθούν τους διευθυντές των spa, τους ξενοδόχους, αλλά και όλο το προσωπικό τους να κατανοήσουν καλύτερα την αγορά της ευεξίας και του τουρισμού και πού να επενδύσουν ανάλογα με το budget, τους συγκεκριμένους πόρους για να έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία! 

Η Συμβουλευτική Spa (Spa Consulting) δυναμώνει τις επιχειρήσεις spa και τις προάγει. 

Πολλοί ιδιοκτήτες spa σκέφτονται ότι η συμβουλευτική spa είναι κάτι απαραίτητο μόνο όταν κατασκευάζεται ή σχεδιάζεται ένα spa. Κάποιοι δεν ζητούν την βοήθεια συμβούλων ούτε όταν σχεδιάζεται ένα spa ή περιμένουν ένα spa να βρεθεί στο χείλος της καταστροφής για να ζητήσουν βοήθεια. Αυτό βέβαια χρειάζεται να αλλάξει αν μιλάμε για πρόοδο και επιτυχία. Σήμερα, με τις αντιξοότητες των καιρών και των αγορών γίνεται ολοένα και πιο αναγκαίο να παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλές από ειδικούς των spa, ανθρώπους με εμπειρία και γνώση σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας μιας επιχείρησης spa ή ενός ινστιτούτου ομορφιάς.  

Η συμβουλευτική spa καλύπτει μια σειρά επιχειρηματικών αναγκών για να βοηθήσει τα spa να παραμείνουν ανταγωνιστικά και κερδοφόρα, όπως: 

Ανάλυση αγοράς και προγραμματισμός ευκαιριών ανάπτυξης 

Οικονομικός έλεγχος, Ανάλυση Απόδοσης και Συμβουλευτική 

Μελέτη Βιωσιμότητας και Βελτιστοποίηση εσόδων 

Στρατηγικός σχεδιασμός και εφαρμογή – Ανάπτυξη Επιχείρησης 

Ανάπτυξη του Brand ποικιλοτρόπως 

Εύρεση Οικονομικών Πόρων  

Δημιουργία Πακέτων Τουρισμού με Διαμονή, Υπηρεσίες Spa, Δραστηριότητες 

Συστάσεις προϊόντων / πρώτων υλών και καθοδήγηση πωλήσεων λιανικής 

Σύσταση τιμολογιακής πολιτικής ανάλογα με την τοποθεσία και το είδος του spa 

Σύσταση κατάλληλου spa software 

Δημιουργία Μενού Θεραπειών, Πακέτων Spa, Δημιουργία Προσφορών  

Δημιουργία signature θεραπειών 

Εκπαιδεύσεις θεραπευτών/αισθητικών σε πρωτόκολλα θεραπείας, 

τεχνικές μασάζ & εναλλακτικές θεραπείες 

Εκπαιδεύσεις στελεχών spa στο spa management 

και σε πωλήσεις πακέτων & προϊόντων 

Τεχνικές Ανάπτυξης και Διατήρησης Πελατολογίου 

Executive coaching 

Ανεύρεση αξιόλογου προσωπικού – “Δόμηση” αποτελεσματικής ομάδας & Διαχείριση αυτής 

Λειτουργίες και ροή εργασίας / Οργάνωση 

Εξειδικευμένος Σχεδιασμός μάρκετινγκ ανά επιχείρηση (spa menu, site, προσφορές, αναρτήσεις, διαφήμιση, events, μάρκετινγκ εγχώριο και στο εξωτερικό) 

Δημιουργία συγκεκριμένου ύφους και προφίλ ανά επιχείρηση 

Ικανοποίηση αναγκών και απαιτήσεων του πελάτη 

Σχεδιασμός, διαμόρφωση χώρου και επιλογή φωτισμού, εξοπλισμού 

Προκατασκευαστική Συμβουλευτική σχετικά με τη διακόσμηση και λειτουργικότητα κέντρων spa  

Προκατασκευαστική Συμβουλευτική σχετικά με την σωστή επιλογή spa εγκαταστάσεων (spa facilities) και υπηρεσιών spa ανάλογα με την τοποθεσία, το εύρος του χώρου και το budget του ιδιοκτήτη και πολλά άλλα. 

Ο καθορισμός και η επίτευξη των στόχων για την αύξηση της κερδοφορίας σίγουρα απαιτεί εξειδίκευση και αφοσίωση. Οι ειδικοί των spa, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη βιομηχανία υγείας και ευεξίας μπορούν να κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Ο καθορισμός στόχων ανάπτυξης και η παρακολούθηση της προόδου σε αυτούς τους στόχους είναι τομείς που ένας σύμβουλος spa μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος!  

Οι συμβουλευτικές εταιρείες spa βοηθούν τους διευθυντές και τις ομάδες διαχείρισης spa να εντοπίσουν τις πιο συμφέρουσες ευκαιρίες ανάπτυξης και να αναπτύξουν βήματα για την επίτευξή τους. Η εμπειρία των συμβούλων spa με πολυάριθμα spa και ινστιτούτα στο βιογραφικό τους, τους δίνει την ικανότητα να κατανοούν πώς να μετατρέπουν και να διαιρούν τους στόχους ανάπτυξης μιας επιχείρησης spa σε μικρότερους και πολύπλευρους στόχους που να κρατούν ολόκληρες ομάδες με κίνητρο και σε εργασία. Ο ειδικός του spa εκπαιδεύει ακόμη την ομάδα του spa πως με απλά βήματα να πετύχουν αυτούς τους στόχους κερδίζοντας αντίστοιχα μικρές ή μεγάλες επιβραβεύσεις (bonus) 

Κάποιοι βασικοί στόχοι μίας επιχείρησης spa μπορεί να είναι η αξιοποίηση όλων των καμπινών θεραπείας του spa, αύξηση του ποσοστού λιανικής, αύξηση της προκράτησης των θεραπειών, αύξηση του ποσοστού επανακράτησης του πελάτη, αύξηση των εσόδων ενός πελάτη και την διατήρησή του ως πελάτη κ.τ.λ  

Όλες αυτές οι μετρήσεις για την παρακολούθηση της ανάπτυξης του spa είναι πολύ σημαντικές αλλά χρειάζεται χρόνο για να αυξηθούν όλες και δεν γίνονται ταυτόχρονα. Εδώ χρειάζεται η σωστή οργάνωση και ο προγραμματισμός ενός έμπειρου Spa Manager και Συμβούλου Spa, ώστε να αξιολογήσει σωστά και να υπολογίσει την ικανότητα μιας ομάδας, αλλά και την αγοραστική δύναμη που έχει στην διάθεσή του, ώστε να θέσει σωστά τους στόχους για να έχει την μέγιστη επιτυχία. Οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί για την αύξηση της κερδοφορίας, Εκτός από την σωστή στοχοθεσία, πολύ σημαντική είναι και η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου που έχει επιλέξει και υπολογίσει ο σύμβουλος, αλλά και η παρακολούθηση της προόδου αυτού σε όλη την ομάδα. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα διαχειριστικά προγράμματα (software) για spa, ώστε να πραγματοποιείται μία αντικειμενική ανασκόπηση της προόδου των αναπτυξιακών στόχων. 

Επομένως, επενδύοντας μία επιχείρηση spa σε έναν ειδικό των spa, σε έναν έμπειρο Spa Manager & Σύμβουλο κέντρων spa καταφέρνει να εξασφαλίσει αρχικά μία άμεση αισθητή αύξηση των εσόδων, αλλά κυρίως την μόνιμη και σταθερά αυξανόμενη μακροπρόθεσμη επιτυχία της , προσφέροντας ικανοποίηση και ηρεμία στον ιδιοκτήτη που παλαιότερα πάλευε με ένα αντικείμενο που δεν γνώριζε καθόλου και του αποσπούσε πολύ χρόνο που αντικειμενικά δεν είχε. Το καταφέρνει αυτό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες και εξασφαλίζει την ολοένα και αυξανόμενη απήχηση και αίγλη του spa διευρύνοντας το πελατολόγιο εντός και εκτός χώρας. 

Space
2930707
Footer
2930286

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


+30 693 0871304
gmastora@4g-spaconsulting.com
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ